Cursuri de limba romana pentru imigrantii din tari non-UE la Cluj


Cetatenii straini care traiesc in Cluj-Napoca au acum posibilitatea sa invete limba romana cu ajutorul unui proiect al carui facilitor si formator local este Liga Apararii Drepturilor Omului (LADO) Cluj.


Proiectul cuprinde doua tipuri de cursuri: cursuri de limba romana pentru imigrantii non-UE si cursuri de orientare socio-culturala pentru elevii non-comunitari.

In orasul Cluj-Napoca cursurile de limba romana au loc la Liceul Teoretic Nicolae Balcescu, iar cursurile de orientare socio-culturale au loc la Colegiul National George Baritiu.

Programul cursurilor de limba romana este urmatorul: (Liceul Teoretic Nicolae Balcescu, Str. Constantei, nr.6):

Joi 17.00-21.00
Vineri 17.00- 21.00
Sambata 09.00-14.00

Programul cursurilor de orientare socio-culturala: (Colegiul National George Baritiu, Str. Emil Isac, nr. 10):

Joi 16.00-20.00
Vineri 16.00-20.00
Sambata 09.00-15.00


La cursurile de limba romana s-au inscris 34 de persoane din tari precum: Kazahstan, Mauritania, Tunisia, Pakistan, India, Mexic, australia,  Republica Moldova, Canada, Ucraina, Somalia, Nigeria, Liban, SUa, Camerun, algeria, Rusia, Iran. Cu toate ca participantii provin din culturi si tari diferite, legatura intre acestia este foarte buna, cursul fiind un mediu intercultural favorabil dezvoltarii prieteniilor si schimbului de valori si idei.

La cursurile de orientare socio-culturala s-au inscris 41 de elevi din Republica Moldova. Cursurile sunt implementate intr-un mod interactiv, utilizandu-se metode non-formale precum: proiectie filme tematice, vizite la cinematograf, teatru, muzee, jocuri de rol.

Proiectul Cursuri de limba romana si orientare socio-culturala pentru RTT 2011-2012 este dezvoltat de Institutul Intercultural Timisoara (IIT), in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Universitatea de Vest din Timisoara, Organizatia Femeilor Refugiate in Romania si Centrul Cultural Romano - arab. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Fondul european de integrare a resortisantilor tarilor terte.

 

Comentarii Facebook