1000 de familii din Cluj, asistate social, nu mai primesc bani! Motivul: copiii au absente la scoala


Peste 1000 de familii din judetul Cluj, care beneficiaza de bani prin alocatia de sustinere a familiei, vor fi scoase din plata pentru ca odraslele lor au absente la scoala.

Reprezentantii Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala Cluj au anuntat ca cele 1.030 de familii nu vor mai primi bani timp de 3 luni, pana cand vor demonstra ca situatia lor s-a schimbat.

"Una dintre conditiile de acordare a alocatiei, care vizeaza intreaga familie, este prezenta copiilor la scoala. Din cele 3.500 de familii care primesc acesti bani, in 177 de cazuri copiii au intre 10 si 19 absente - cuantumul alocatiei de va reduce cu 20%, in trei cazuri copiii au intre 19 si 30 de absente, iar alocatia va scadea cu 50%, si in 1030 de cazuri au peste 30 de absente. Aici alocatia va fi suspendata pentru 3 luni", a declarat Anca Barbu, directorul executiv al Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala Cluj.

Alocatiile pentru sustinerea familiei incep de la 155 de lei si se calculeaza in functie de venituri si de numarul membrilor de familie.

 

Clujenii care au haina de blana, laptop sau bijuterii isi pierd ajutoarele sociale

Comentarii Facebook