Clujenii care au haina de blana, laptop sau bijuterii isi pierd ajutoarele sociale


Inspectorii Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala Cluj vor face controale la cele 8.100 de familii care beneficiaza de ajutoare de la stat pentru a vedea ce bunuri detin.

Guvernul a modificat criteriile de acordare a venitului minim garantat si a alocatiei de sustinere a familiei, astfel ca cei care detin bunuri de "lux" vor fi exclusi de la plata.

"Aceste ajutoare trebuie sa mearga spre cei care sunt la limita saraciei, care sa aiba din ce sa traiasca. Este o conditie si daca se constata ca au o blana de vulpe argintie de 500 de euro sau alte bunuri de lux nu mai pot sa primeasca acesti bani. Cei care vor demonstra cu acte ca au primit donatie aur, argint, o camera video sau alte bunuri de lux vor fi platiti in continuare, dar restul isi vor pierde ajutoarele", a declarat Ana Barbu, directorul executiv al Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala Cluj.

In judetul Cluj, sunt in acest moment 4.600 beneficiari ai venitului minim garantat si alte 3.500 de familii care primesc alocatie de sustinere a familiei. Cererile de includere in plata se depun la primariile din judet, care de multe ori nu fac controale pentru a vedea daca cei care cer acestia bani ii si merita.

 

"Inainte de controalele pe care le vom face la beneficiarii ajutoarelor vom face sedinte si cu primarii din judet pentru a le explica modificarile din lege. Vrem sa ii constientizam in privinta cheltuirii banului public cu responsabilitate", a mai spus Ana Barbu.

Comentarii Facebook