"Fii verde pentru mediu. Colecteaza selectiv" - Campanie ROSAL de educare privind colectarea selectiva a deseurilor


ROSAL desfasoara in anul scolar 2011 - 2012 o campanie de informare si constientizare privind importanta colectarii selective a deseurilor.

Campania se desfasoara in scolile si liceele din zona de actiune a operatorului de salubritate ROSAL - cartierele: Manastur, Grigorescu, Gruia, Zorilor si o parte din Centru.

Campania se numeste "Fii verde pentru mediu! invata sa colectezi selectiv" si isi propune instruirea a minim 100 elevi din fiecare scoala sau liceu - clasele III-XII, privind:


- impactul deseurilor asupra mediului
- etapele gestiunii deseurilor
- bune practici in colectarea selectiva a deseurilor
- importanta si avantajele reciclarii deseurilor
- infrastructura pentru colectare selectiva a deseurilor pusa la dispozitie de ROSAL 

Instruirea elevilor cu privire la toate acestea se realizeaza prin:

1. Prezentari interactive
2. Distribuirea de: fly -ere informative privind: colectarea selectiva a deseurilor (hartie/carton, plastic, metale, deseuri din surse de iluminat – becuri, neoane, baterii uzate, deseuri de echipamente electrice si electronice); materiale promotionale -  insigne si pixuri cu mesajul: "Eu colectez selectiv!"

Campania se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului- UBB Cluj, Organizatia Studentilor de la Stiinta Mediului, Centrul Regional Formatest, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si alti agenti implicati in managementul deseurilor.

Comentarii Facebook