Virusologul clujean Molnar Geza întrebat dacă trebuie să dezinfectăm alimentele în lupta cu coronavirusul


Virusologul clujean Molnar Geza spune că nu trebuie dezinfectate alimentele, ci mai bine ne-am dezobișnui să pipăim fructele la magazin.

Nu trebuie să facem nimic cu ambalajele. În cel mai rău caz sau în cel mai exigent caz, trebuie să avem posibilitatea de a șterge ambalajele care suportă cu o cârpă umedă sau cu dezinfectant obișnuit, pe bază de clor. Dar nu este necesar pentru că oricum pipăim portocalele și bananele înainte de a le alege, care este un obicei prost și care ar fi bine să fie evitat”, a spus Molnar Geza.

Acesta a spus că programul de ieșire din pasă pentru vârstnici ar fi trebuit să fie mai devreme. 

Perioada de ieșire din casă a persoanelor în vârstă, de peste 65 de ani, între orele 11 și 13 nu este bună. Trebuia să se introducă de la 8.00 la 10.00, adică prima tură, pentru că vârstnicii sunt în marea majoritate a cazurilor victime ale infecției și nu neapărat a transmiteri infecției. Aș prefera să intru de de la 8 la 10 la cumpărături, după care o jumătate de oră de pauză cu decontaminarea cărucioarelor, a ambalajelor, iar după aceea să vină populația mai tânără, care, fără discuții, răspândește într-o rată cu mult mai mare infecția decît vârstnicii și aduc un plus de risc pentru infecție”, a mai spus Molnar Geza.


Comentarii Facebook