Valeriu Gheorghiţă: Circa 19.860 de cetățeni străini s-au vaccinat în România anti-COVID



Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că în România au fost imunizaţi circa 19.860 de cetăţeni străini.

Numărul total al cetăţenilor străini, de la debutul campaniei de vaccinare, care au fost vaccinaţi în România este de circa 19.861”, a spus el, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Valeriu Gheorghiţă a mai precizat că în perioada 17-24 mai au fost vaccinate cu prima doză 226.750 de persoane, dintre care fără programare, cu prezentare directă, s-au imunizat 166.947 de persoane.

Ceea ce înseamnă un procent de 73,6% din persoanele vaccinate cu doza unu s-au prezentat direct, fără să aibă programare în platformă. Săptămâna precedentă era un procent de circa 67%. Vedem că avem un procent mai mare al celor care se vaccinează fără programare, comparativ cu cei care se vaccinează cu programare în platformă”, a declarat Gheorghiţă.

El a adăugat că, de la debutul campaniei de vaccinare, numărul total al cetăţenilor străini care au fost vaccinaţi în România este de circa 19.861.

Şeful CNCAV a reluat şi mesajul potrivit căruia persoanele cu vârsta peste 60 de ani se pot prezenta într-un centru de vaccinare fără programare, doar cu buletinul, iar cei din orice altă categorie de vârstă, după ora 14:00, până la finalul programului.


Comentarii Facebook