Val de cazuri de pneumonie la copii. Pneumolog Beatrice Mahler: „Sunt forme atipice ale bolii”


Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a declarat duminică, 18 septembrie,  că în această perioadă ne confruntăm cu un fenomen  neobișnuit pentru acest moment al anului, în afara cazurilor de COVID-19. 

Este într-adevăr o creștere a numărului de pacienți care vin cu pneumonii și constatăm, pe lângă faptul că au pneumonie și sunt forme atipice, agenți patogeni pe care noi i-am întâlnit anterior pandemiei. Există o imunitate scăzută, foarte mulți pacienți cu boli cronice au renunțat la tratament”, a afirmat Beatrice Mahler. 

Medicul pneumolog: Și copiii sunt expuși la infecție

Șansa ca o infecție virală să treacă și să se rezolve, în cazul în care copilul are o imunitate bună, este mult mai mare comparativ cu adultul, unde cred că grija trebuie s-o avem tot către cel vârstnici. Din fericire, copiii sunt expuși la infecții virale și atunci corpul lor este obișnuit să lupte contra acestora constant”, a adăugat doctorița, potrivit Antena3. 

În ultimele 3 zile, în toată țara au fost confirmate nu mai puțin de 117 cazuri de pneumonie în rândul copiilor. Majoritatea merg la creşe şi grădiniţe. Cazuri multe de copii cu viroze şi pneumonii sunt în spitalele din orașele mari ale țării, unde sunt internați copii cu pneumonie, iar unii au nevoie de mască de oxigen.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook