Val de boli infecțioase precum varicela sau zona zoster! Revenirea la normalitate după pandemie aduce cu ea și un număr mai mare de cazuri


Sunt foarte multe cazuri de boli infecțioase în ultima vreme în special cazuri de varicelă. De asemenea, și zona zoster care este declanșată de stres este la fel de prezentă în ultima vreme.

Revenirea la normalitate după pandemie aduce cu ea și un număr mai mare de cazuri cu boli infecțioase precum varicela sau zona zoster.

Trebuie făcută o precizare importantă. Întoarcerea la normalitate după pandemie înseamnă că oamenii interacționează, iar cazurile bolilor infecțioase care se transmită sunt tot mai mari. Prin urmare, cazurile de varicelă vor fi numeroase.

În ceea ce privește zona zoster, aceasta este determinată de același virus. Asta înseamnă că odată ce ai făcut varicelă, virusul rămâne cantonat la nivelul sistemului nervos și, la un moment dat, atunci când sistemul imunitar are un dezechilibru poate să apară zona zoster", a declarat dr. Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balș. 

Zona zoster poate ascunde în spate o boală foarte gravă, chiar și cancer. Sindromul de durere care apare în zona zoster trebuie păstrat în evidența medicului. Pe o durată mai lungă, durere în zona erupției poate ascunde și alte afecțiuni. 

Comentarii Facebook