Un tratament care poate distruge tumorile este în dezvoltare. Medicamentul este eficient în tratarea mai multor tipuri de cancer


O organizație americană a dezvoltat o ,,pilulă distrugătoare de cancer” capabilă să anihileze tumorile solide, lăsând celulele sănătoase neafectate.

Medicamentul, numit AOH1996 se află în faza de dezvoltare preclinică și funcționează prin atacarea unei variante canceroase a proteinei antigen nuclear al proliferării celulare (PCNA). Potrivit cercetătorilor această proteină deţine un rol "critic" în replicarea ADN-ului şi repararea tuturor tumorilor în expansiune.

AOH1996 este dezvoltat de City of Hope, una dintre cele mai mari organizații de cercetare și tratare a cancerului din SUA.

"Pastila noastră care ucide cancerul este ca o furtună de zăpadă ce închide un hub aerian important, suspendând toate zborurile, care nu mai pot intra sau ieşi, dar numai ale avioanelor purtătoare de celule canceroase", a precizat Linda Malkas, o cercetătoare de la departamentul de diagnostic molecular şi terapie experimentală al centrului oncologic din California.

Medicamentul s-a dovedit eficient în tratarea celulelor derivate din cancerul sân, de prostată, cerebral, ovarian, de col uterin, de piele şi pulmonar, informează Agerpres.


Comentarii Facebook