Duminica 28 Aprilie

Un medic român a cusut în piciorul unui pacient mânerul de frână de la bicicletă


Un pacient din Prahova, care a suferit o operație după un accident cu bicicleta, a descoperit după o vreme de la intervenție, în Olanda, că avea în picior mânerul de frână de la bicicletă, cusut acolo de chirurgul din România.

Mădălin a povestit că problemele au început în seara zilei de 7 iulie, după ce a suferit un accident de bicicletă. 

La un moment dat m-am dezechilibrat și am căzut de pe bicicletă. Când m-am ridicat, am observat că eram julit la o mână și că aveam două găuri în pulpa piciorului. Eram plin de sânge și amețit. Am cerut ajutorul unei vânzătoare de la magazinul sătesc din apropiere. Apoi a venit și soția mea, care a sunat la 112”, povestește Mădălin pentru observatorph.ro.

Acesta a fost transportat la Spitalul Orășenesc Urlați, unde a fost preluat de medicul de gardă.

S-a uitat la rana de la picior, mi-a făcut un antitetanos, apoi m-a cusut și pansat. Mi-a spus să mă duc acasă și să revin a doua zi pentru schimbarea pansamentului. Când am ajuns acasă mă simțeam rău, iar prin pansament curgea sânge. Amețeam, nu puteam sta în picioare.A doua zi am fost la spital, unde m-a văzut alt medic. Acesta mi-a schimbat pansamentul și mi-a spus că nu-i place umflătura din zona rănii și să pun gheață. Apoi, o dată la două zile am fost la spital să mă panseze, iar pe 18 iulie mi-au scos firele. Mi-au dat rețetă să cumpăr Nurofen și să iau antibiotic timp de 7 zile”, susține pacientul.

Pe 20 iulie, Mădălin a plecat în Olanda, unde era angajat cu contract la un abator. După un drum lung și chinuitor, când a ajuns la destinație piciorul era atât de umflat și dureros, încât nu se mai putea deplasa. 

El a anunțat angajatorul că are o problemă medicală, iar acesta i-a spus să se prezinte la o clinică din zonă pentru a fi consultat în vederea eliberării concediului medical.

Pe 28 iulie am fost la o clinică, în Herpen, localitatea cea mai apropiată de locul în care avem cazarea, iar când am urcat treptele pur și simplu a pleznit pielea din jurul cusăturii. Medicul care m-a consultat mi-a spus că am un obiect străin în picior și că trebuie să mă deschidă, cum se spune popular. Mi-a făcut imediat anestezie locală, iar după ce m-a tăiat a scos un fier lung de vreo 8 cm. Era chiar mânerul de la frâna de mână de la bicicletă! Atât eu, cât și doctorul am fost șocați. Ne uitam la bucata de metal și nu ne vedeam să credem. Am stat cu acel corp străin în picior trei săptămâni!”, povestește tânărul, potrivit sursei citate.

Conducerea Spitalului Orășenesc Urlați a anunțat, sec, demararea unei anchete interne.

Comentarii Facebook