A fost lansat un test de sânge care poate diagnostica Alzheimer cu mulți ani înainte de manifestarea efectelor bolii


Primul test pentru depistarea precoce a bolii Alzheimer, destinat publicului larg, a fost lansat luni, 1 august de către o farmaceutică americană. Testul funcționează prin detectare nivelurile anormale de beta-amiloid, o proteină care joacă un rol important în declanşarea maladiei Alzheimer şi care apare cu mai mulţi ani înainte de manifestarea primelor simptome de demenţă.

„Unul dintre avantajele de a avea un astfel de test de depistare a proteinei beta-amiloid este acela că te ajută să afli, posibil cu mai mulţi ani înainte de a deveni simptomatic, dacă ai un risc de a dezvolta Alzheimer”, a declarat Michael Racke, directorul departamentului de dispozitive medicale neurologice din cadrul Quest Diagnostics, compania care produce testul.

Testul este destinat celor cu vârsta de peste 18 ani care au  pierderi uşoare de memorie sau un istoric familial de Alzheimer şi care doresc să-şi evalueze riscul pentru această boală, informeaza Reuters.

Testul se numește AD-Detect  și costă  400 de dolari. Cei care doresc să-l achiziționeze trebuie să îl comande de pe site-ul companiei, achiziția fiind analizată de un medic, prin telemedicină, care se va asigura că aceasta este necesară iar mai apoi va comanda testul în numele pacientului. După ce își revizuiesc rezultatele online pacienții au și posibilitatea de a se consulta cu un medic, fără costuri suplimentare.


Comentarii Facebook