Un director de spital avertizează: ”Cei care vor muri în valul 4 sunt cei care acum refuză vaccinarea”


Epidemiologii vorbesc tot mai mult de un val patru în România, pe măsură ce toamna se apropie. Îngrijorarea este sporită de faptul că tulpina Delta, care face multe victime în Europa, este mult mai agresivă.

Mai putem spera cel mult că va fi la fel de rău ca în valul 3, dar nu avem nici această garanție. Acum nu va fi atât despre numărul de cazuri noi, cât despre numărul de internări și de decese care provin din rândul celor nevaccinați. Mă întristează faptul că mulți dintre cei care refuză colacul de salvare numit vaccin sunt exact cei cu riscul cel mai mare să se înece în următorul val. Și nu vorbesc aici doar de vârstnici”, atrage atenția cercetătorul Octavian Jurma.

Medicul Radu Crișan, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, are un avertisment dur. ”Cei care vor muri în valul 4 sunt aceia care acum comentează și refuză vaccinarea, spun că sunt hărțuiți. O parte din cei care vor muri sau vor face forme grave sunt cei care acum râd, protestează și emit tot felul de teorii ale conspirației. Din păcate, iar începem să rămânem fără locuri în spital pentru pacienţii COVID. Trebuie să vă vaccinaţi pentru că şi România, dar şi întreaga lume, este lovită acum de cel de-al patrulea val cu această nouă tulpină de SARS-COV-2, tulpina Delta”, a declarat medicul, într-o postare pe Facebook.

Până acum s-au vaccinat cu schemă completă doar 4.925.236 de români.

Comentarii Facebook