Sucul Aronia, eficient împotriva infecțiilor virale inclusiv COVID. Zemo's, unul dintre cei mai mari producători, din vestul României - Studiu


Oamenii de știință germani au semnalat încă din noiembrie 2020 puterea fructelor de scoruș negru (Aronia Melanocarpa) în prevenirea virusurilor respiratorii, SARS-CoV-2 și virusul gripal. Potrivit studiului, consumul Aroniei poate reduce încărcătura virală încă din cavitatea orală, înainte de a ajunge la căile respiratorii, prevenind transmiterea acestora.

Una dintre cele mai mari culturi bio de Aronia din vestul României se găsește la Charlottenburg, în județul Timiș. Unde Zemo’s, un brand local autentic, comercializează Aronia sub formă de suc 100% natural. Aronia celor de la Zemo’s este cultivată biologic, fără îngrășăminte chimice, păstrând astfel maxim de calități terapeutice și beneficii pentru sănătate.

Producătorii Marius și Carina, cei doi temerari care au creat acest brand, s-au îndrăgostit iremediabil de acest loc de poveste unde cultivă de ani de zile Aronia și au hotărât să o transforme în activitatea lor de fiecare zi și într-o afacere care să aducă un plus de sănătate românilor.

Produsele noastre, în principal sucul de aronia, care e primul dintre Sucurile lui Zemo, au la bază respectul pentru consumator și pentru sănătatea lui, atât de greu încercată în ultimul timp”, notează Carina Ardelean, co-fondatoarea Zemo’s.

Am pornit la drum din pasiunea pentru sănătate obținută direct din natură și în prezent suntem cu atât mai mult hotărâți să aducem românilor o alternativă la băuturile carbogazoase, prin bogăția de vitamine, minerale și antioxidanți din acest fruct minune. Chiar dacă este mai greu, păstrăm totul cât mai natural, nu folosim concentrat, ci doar boabe de aronia cultivate și prelucrate de noi”, explică co-fondatoarea Zemo’s.
De altfel, Zemo’s au obținut certificarea ecologică a produselor de la Austria Bio Garantie, care verifică nu doar plantele, dar și calitatea apei și a solului. 
aronia 2.jpg


Ce este deosebit la sucul de Aronia?

Sucul de Aronia este un autentic aliat al imunității. 
Acesta conține:
Vitaminele: A, C, E, K, P, Q
Minerale: calciu, zinc, fier, folați, potasiu, magneziu, mangan.
Antioxidanți: nivel foarte ridicat de antocianine și proantocianine (având un nivel de 12 până la 15 ori mai ridicat de antioxidanți decât afinul sau merișorul).
Pe lângă efectul puternic antioxidant și antiinflamator, sucul de Aronia se mai folosește cu succes și la neutralizarea Stafilococului Auriu. De asemenea, distruge și bacteriile responsabile cu infecțiile urinare sau bacteriile din familia E.Coli.

Aronia este cunoscută și pentru cantitatea mare de antocianine care ajută la controlul zahărului din sânge și reduce riscul dezvoltării complicațiilor asociate diabetului zaharat. Producătorii Zemos atrag atenția la un consum moderat.
În primul rând trebuie menționat faptul că sucul de Aronia obținut prin presare la rece se consumă în cantități foarte mici, maxim 100 ml/zi! Pentru că este foarte concentrat, îl puteți dilua cu apă sau combina cu suc de mere”, spune Marius Ardelean, co-fondator Zemo’s.

Căutați întotdeauna pe piață sucul de Aronia presat la rece, pentru a fi siguri că veți avea parte de toate beneficiile fructului, fără aditivi, conservanți, coloranți sau alte înșelătorii moderne, ne recomandă Marius Ardelean. Viața poate fi simplă și împlinită, aveți grijă de sănătatea dvs. din surse sigure și curate, fără chimicale”, precizează Marius. 

Comentarii Facebook