Stare de alerta epidemiologica de gripă la cel mai mare spital din Cluj! Vizitatorii sunt restricționate sau chiar interzise


Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a nu mai permite accesul vizitatorilor la pacienți, de miercuri, 7 februarie. Problema este epidemia de gripă care a lovit România și care poate pune în pericol viața pacienților.

Vizitatorii nu au ce căuta în secțiile cu mare risc: ATI, neonatologie și secțiile cu pacienți imunosupresați, de oncologie, nefrologie, diabet și reumatologie. De asemenea, aparținătorii vor intra numai purtând echipament de protecție.

În contextul evoluției virozelor respiratorii și a gripei, care au înregistrat trei saptamani consecutive de creștere a numărului de cazuri, s-a declarat Stare de alerta epidemiologica de gripă, conform  Instrucțiunii Ministerului Sănătății nr. 1861/02.02.2024.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a pus în practică toate măsurile recomandate unităților sanitare cu paturi de către Direcția de Sănătate Publică Cluj. Una dintre măsurile luate se referă la restricționarea accesului vizitatorilor, regula aplicată este permiterea accesului la patul pacientului unei singure persoane pe o durata de maximum 15 minute, în condițiile purtării echipamentelor de protecție pentru boli cu transmitere aerogena (mască de protecție).

Pentru secțiile cu nivel ridicat de risc (secții, compartimente de ATI, neonatologie, secții cu pacienți cu imunosupresati, oncologie, nefrologie, diabet, reumatologie)  se va interzice accesul vizitatorilor”, precizează conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, într-un răspuns adresat Știri de Cluj.

Comentarii Facebook