Cât de nociv este covrigul pentru organism. Doctorul Mihail Pautov explică tot: „Este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o cola”


Între gustul sărat și aroma inconfundabilă, covrigul pare a fi o gustare apetisantă și rapidă pentru mulți români dimineața. Cu toate acestea, în spatele deliciului se ascunde o realitate mai puțin dulce: acest aliment poate avea consecințe nocive asupra sănătății noastre. Medicul Mihail Pautov a făcut un experiment, în care a analizat semnalele corpului după consumul unui covrig.

„Am găsit un aliment foarte nesănătos care, efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari și ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău”, susține dr. Pautov.

Medicul a explicat din proprie experiență, analizând semnalele corpului său, ce se întâmplă în organism după ce a mâncat un covrig la prima oră a dimineții, fără să fi luat înainte micul dejun.

„Într-o jumătate de oră după ce am mâncat un covrig pe stomacul gol, glicemia a ajuns la 155. Apoi, a urmat o scădere bruscă a glicemiei, aproape de 70, lucru care mi-a adus confuzie, mi-a creat un declin cognitiv tranzitoriu și mi-a dat o senzație puternică de foame. Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia”, a mai spus medicul.

A urmat apoi faza a doua a experimentului. „La câteva ore, am mâncat alt covrig, cu somon, cu niște parmezan și cu o salată imensă. Rezultatul: glicemia mi-a crescut foarte puțin. Când am mâncat covrigul alături de grăsime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Concluzia este – atenție cum mâncăm covrigul și cu ce îl combinăm!

Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o cola. Despre cola știți că va face rău, că vă îngrașă, că vă predispune la tot felul de probleme de sănătate și o faceți asumat, dar faceți-o asumat și atunci când mâncați un covrig, care nu este sănătos”, spune dr. Mihail Pautov în postarea sa.

Comentarii Facebook