Spitalul Regional de Urgență Cluj nu există, dar deja s-a scumpit. Autoritățile s-au laudat la Cluj cu machetă oficială - VIDEO


Spitalul Regional de Urgență, promis de politicieni de aproape 15 ani, face pași mici înainte, fiind prezentată la Cluj o machetă cu viitoarea unitate sanitară. 

Spitalul va fi enorm, puțin mai mic decat Casa Poporului, anunță echipa din Ministerul Sănătății, care se ocupă de acest proiect. Unitatea va avea 849 de paturi, care pot fi extinse până la 1600, în cazul unor pandemii. 

Valoarea Spitalului Regional de Urgență va costa 688 de milioane de euro, fata de 578 de milioane de euro cât s-a anunțat până acum. Nu este exclus ca, dacă autoritățile mai pierd vremea, aceste proiect să se scumpească și mai mult.

Termenul de finalizare este de 4 ani, dar încă nu s-a anunțat licitația, a precizat Adrian Popa, președintele Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, înființată anul trecut pentru a admi9nistra construirea celor trei spitale regionale, de la Cluj, Iași și Craiova.

Alte date interesante despre viitoare investiție: trebuie 25.000 de basculante ca să care pământul rezultat în urma excavației, 3300 de angajați și costurile anuale întreținere sunt de 91 de milioane de euro.

Agenția este condusă de fostul director al Spitalului Județean din Bacău, Adrian Popa. ANDIS marchează o nouă performanță a guvernării din România. Până acum s-au perindat mulți miniștri care au tot promis că fac Spitalul Regional de Urgență de la Cluj, dar au mințit și a apărut o nouă Agenție pentru a da un aer proaspăt poveștii.

Vă reamintim că în 2018, fostul ministru al Sănătății, topt de la PSD, Sorina Pintea anunța că unitatea sanitară va fi terminată până în 2023. ba mai mult, nu construcția ar fi fost problema, ci faptul că personalul nu va fi pregătit pentru a lucra în acest spital de ultimă generație. Ei bine, ministrul MINȚEA.

Noua echipă de la ANDIS, condusă de sus de ministrul Alexandru Rafila, spune că acum sunt bani și că lucrările vor fi terminate în 4 ani, dar acum nu mai spun începând de când.

Spitalul Regional de Urgență Cluj costă 500 mil euro. Va fi gata în 2023. Ce TEMERE are ministrul Sănătății

Comentarii Facebook