Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” a fost reacreditat cu succes


Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate o nouă acreditare.

În cadrul activității de evaluare, membrii comisiei au analizat 2.976 de indicatori prin intermediul cărora au măsurat gradul de asigurare și îmbunătățire continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului.

În urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, instituția medicală a obținut un punctaj ridicat, de nu mai puțin de 77,73%, aceasta fiind încadrată în categoria a II-a de acreditare, la fel ca la precedenta certificare.

Reacreditarea unității spitalicești este rezultatul unui proces complex de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcţionale şi a serviciilor acesteia, iar certificatul de acreditare are o valabilitate de cinci ani.

Având în structură 230 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” este o instituție sanitară de monospecialitate și cu specialitate complementară de chirurgie toracică ce asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă și de recuperare a pacienților cu afecțiuni respiratorii tuberculoase - TBC și non-tuberculoase (BPOC, astm bronşic, patologie tumorală malignă și benignă, pleurezii, supurații bronho-pulmonare) din județul Cluj și din județele limitrofe. 

Reamintim, în acest context, faptul că reacreditarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” survine reacreditării cu succes a altor două mari și importante unități spitalicești subordonate, la rândul lor, Consiliului Județean Cluj: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, acreditat cu cel mai mare punctaj din țară și Spitalul de Recuperare, reîncadrat într-o categorie superioară și trecut din categoria a IV-a direct în cea de a II-a.

Comentarii Facebook