Spitalele din România, afectate de blocarea angajaților la stat. Personalul care pleacă nu poate fi înlocuit din cauza legii


Blocarea angajărilor la stat afectează spitalele. La Institutul „Marius Nasta” a fost înregistrat un șir de demisii și chiar dacă la poarta spitalului sunt persoane care vor să se angajeze acest lucru nu e posibil. 

La Institutul „Marius Nasta” și-au dat demisia în ultimele două luni, cinci infirmiere. O altă asistentă spune că va pleca și ea cu toată familia în Olanda. Lucrează în spital de cinci ani, în secția de pneumologie.

În primul rând pentru un venit mai mare și pentru copil, pentru o educație mai bună. Sunt asistentă medicală la `Marius Nasta`. Acolo unde o să plec sunt condiții mult mai bune”, spune asistenta Andreea Dinescu. 

Avem o mare problemă în zona de personal auxiliar și asistente medicale. Există un șir de demisii pe care le-am înregistrat de la momentul în care posturile au fost blocate. În acest moment avem două laboratoare în `Marius Nasta` unde nu mai avem îngrijitoare, pentru că toate și-au dat demisia, reușim să acoperim cu personal din alte zone, dar aceste persoane lucrează peste normativ”, declară managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler. 

Infirmierele care își caută un loc de muncă în spital spun că primesc numai refuzuri

O infiermieră de la același înstitut medical spune că după patru ani de experiență deja vrea să=și schimbe locul de muncă. „Mi s-a spus că sunt locurile blocate până la 1 ianuarie. Nu știu dacă o să mai încerc și la alt spital, pentru că e aceeași problemă peste tot”, a spus aceasta. 

E o mobilitate a personalului medical mult mai accentuată, și a personalului auxiliar. Nu am avut în anii trecuți o plecare din sistem atât de mare”, a mai clarificat managerul Institutului „Marius Nasta”, potrivit Digi24

Angajările în instituțiile publice au fost blocate la 1 iulie, până la sfârșitul anului.

Sursa foto: insurancejournal.com


Comentarii Facebook