Spitale fără materiale şi medicamente din cauza scumpirilor: "Dacă ţii la viaţa ta, mergi şi cumperi"


Spitalele din București nu mai au materiale sanitare şi medicamente din cauza scumpirilor. În Cluj nu au fost semnalate încă probleme similare.

Realizăm economie prin a stinge lumina în spaţiile în care nu se consultă sau în spaţiile în care nu se efectuează activitate medicală.

Aceste scumpiri nu fac decât să crească şi mai mult dificultatea în a asigura tot ce e necesar pentru îngrijrea pacientului”, a transmis Dr. Nicolae Gică, manager Spitalul Filantropia .

Și la Institutul Oncologic București (IOB) factura la lumina a crescut de la 160 de mii de lei la 310 mii de lei. ”Atât furnizorii de materiale sanitare, cât și cei de alte materiale și-au crescut prețurile, în unele cazuri le-au dublat, în multe cazuri contractele au fost refuzate”, a adăugat Bogdan Tănase, manager IOB.

La Institutul Clinic Fundeni nu mai sunt unele cistostatice.

Răzvan Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului ANMD, a transmis care sunt principalele probleme semnalate la nivelul spitalelor.

Una dintre problemele care ne sunt semnalate la nivelul spitalelor țin de circuitul de aprovizionare. Sunt lipsuri punctuale sau sunt discontinuități în aprovizionare, adică lipsuri pe două, trei săptămâni”, transmis și Răzvan Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului ANMD.

Pacienții de la Spitalul de Urgență Craiova s-au plâns că au fost nevoiți să își cumpere singuri unele medicamente: ”Dacă ţii la viață mergi şi cumperi. Ce nu dă omul pentru viață. Când era soțul meu în spital am mai cumpărat”, a transmis o bătrânică, conform Antena 3.

La Cluj încă nu au fost semnalate lipsuri. Dacă ați trecut prin experiețe de acest gen, ne puteți scrie pe office@stiridecluj.com sau pe Whatsapp (0722804093).

Comentarii Facebook