Simptomele variantei Delta, diferite de cele pe care le știam pentru COVID-19. Care sunt semnalele de alarmă


Persoanele care fac forme ușoare de Covid, dar a căror boală este provocată de varianta Delta a coronavirusului, pot dezolva simptome care pot ușor fi confundate cu alergiile, spune un expert în sănătate publică din SUA, relatează The Hill.

Șeful Direcției de Sănătate din Louisiana, Joe Kanter, spune că varianta Delta provoacă în continuarea simptomele consacrate precum tuse, febră și dificultăți respiratorii.

Cu toate acestea, Kanter spune că din ce în ce mai mulți pacienți prezintă simptome care par să fie congestionarea sinusurilor, secreții nazale și dureri în gât. Aceste simptome pot fi semne că pacienții au varianta Delta.

Poți prezenta simptome relativ ușoare pe care le poți confunda ușor cu o alergie sau ceva ce ai luat de la copilul tău care merge la creșă”, a spus Kanter.

Dacă ai simptome, oricât de mici, chiar dacă este durere în gât, chiar dacă este o secreție nazală sau congestionarea sinusurilor, du-te și te testează sau limitează-ți contactul cu alți oameni până te testezi”, a adăugat el.

Potrivit cercetătorilor de la ZOE COVID Symptom Study, strănutul în exces este de asemenea un simptom că ai varianta Delta.

Datele noastre arată că oamenii care s-au vaccinat și apoi sunt testați pozitivi la Covid sunt mai predispuși să prezinte simptome precum strănutul comparativ cu cei nevaccinați”, au scris cercetătorii.

Simptomele celor vaccinați sunt diferite față de cele ale celor nevaccinați

Potrivit studiului, la persoanele nevaccinate, cele cinci simptome cele mai curente sunt durerea de cap, durerea de gât, scurgerile nazale, febra şi tusea persistentă. Acestea corespund variantei Delta, de acum majoritară în Europa.

Pentru persoanele vaccinate, studiul distinge simptomele după injectarea unei doze sau a două doze.

La cei care au primit o doză de vaccin, simptomele cele mai curente sunt durerile de cap, o scurgere nazala, dureri de gât, strănut şi o tuse persistentă. 

Nu numai ordinea este diferită, dar febra nu mai este în top cinci şi a fost înlocuită de un nou simptom: strănutul", notează "De Morgen,", care analizează rezultatele cercetărilor.

Cei care au fost complet vaccinaţi (două doze sau o doză pentru Johnson & Johnson) semnalează dureri de cap, scurgere nazală, strănut, dureri de gât şi o pierdere a mirosului ca simptomele cele mai curente. 

De astă dată nu numai febra, dar şi tusea persistentă au dispărut de pe listă. Pierderea mirosului - un simptom al tulpinii originare a coronavirusului - îşi face din nou apariţia. Strănutul este şi aici un nou simptom", rezumă "De Morgen".

Dacă aţi fost vaccinaţi şi începeţi brusc să strănutaţi mult fără motiv aparent, este preferabil să faceţi un test de coronavirus", recomandă cerecetătorii. „Strănutul este unul din principalii vectori de răspândire a virusului", aminteşte studiul.

Cercetătorii subliniază că pacienţii vaccinaţi prezintă mai puţine simptome (grave) şi se vindecă mai repede. În Belgia, nu există practic nicio persoană vaccinată internată în spital. Potrivit epidemiologului Boudewijn Catry (Sciensano), citat de "De Morgen", numai 2,3% dintre pacienţii care erau în spital între 15 februarie şi 28 iunie erau complet vaccintaţi. "Peste 97% dintre persoanele spitalizate nu au fost vaccinate sau nu au primit decât o singură doză de vaccin".

Comentarii Facebook