Semnele de pe unghii, care ar putea indica o formă de cancer. Când trebuie să mergi la medicul dermatolog


Melanomul este o formă de cancer cu evoluție agresivă, care se dezvolta cel mai adesea la nivelul pielii și poate să apară la orice vârstă. Dacă nu este depistat la timp, poate avea urmări devastatoare. Fiind cea mai severă formă de cancer cutanat, melanomul se poate dezvolta şi la nivel subunghial.

Tumora aceea care seamănă cu o aluniţă poate să apară şi sub unghii. Acolo are o culoare maronie, dar neomogenă, este o bandă destul de groasă şi care se poate extinde şi către marginea cutanată a unghiei", a explicat dermatologul Adina Alexandru, la Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

De aceea, atunci când avem orice suspiciune în ceea ce priveşte semnele apărute pe unghii este bine să mergem la medicul dermatolog. Există și situații în care unghia are mici linii ridicate. În funcție de cum arată aceste linii încrețite, corpul trece prin diferite etape.

Aproximativ 20% dintre adulți au linii încrețite verticale pe unghii. În majoritatea cazurilor, e doar un semn de îmbătrânire, susține doctorul dermatolog Ivy Lee, conform Reader’s Digest.

În cazuri rare, aceste linii încrețite pot fi un semn de anemie, artrită reumatoidă sau probleme cardiovasculare. Dacă unghiile prezintă și alte semne, precum slăbire, rupere, pierderea culorii sau a formei, e necesar consultul unui doctor imediat, scrie Antena 3. 

unghia.jpg

Comentarii Facebook