Miercuri 24 Aprilie

Record absolut de pacienţi cu COVID la ATI. Un medic îngrijeşte de patru ori mai mulţi bolnavi


Record absolut de pacienţi cu COVID pe secţiile ATI (Anestezie - Terapie Intensivă) ale spitalelor din întreaga ţară, iar numărul cazurilor grave continuă să crească.

Conform datelor statistice, un medic de la ATI îngrijeşte de patru ori mai mulţi bolnavi. 1881 de pacienţi bolnavi de COVID-19 sunt internaţi în secţiile ATI din ţară.

Medicii avertizează că încă o săptămână de acum înainte va creşte numărul celor care au nevoie de terapie intensivă. În spitale este dezastru. Doar în ultimele 24 de ore, autorităţile au anunţat că 480 de români şi-au pierdut viaţa.

Medicii confirmă că plămânii celor cu forme grave de boală se distrug de la o zi la alta.

47 de bolnavi cu forme grave ale infecţiei sunt îngrijiţi acum în spitale din străinătate.

O echipă de experți ATI din Danemarca este în România pentru a da o mână de ajutor în spitalele din Capitală. Țări precum Austria, Polonia, Italia ori Franța ne-au trimis deja medicamente, dar din cauza numărului mare de bolnavi stocurile se termină rapid.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis datele cu privire la numărul persoanelor care au murit de COVID-19, de la începutul pandemiei și până în prezent, din categoriile de vârstă 0-20 ani și 20-39 ani.

Cifrele privind decesele la categoriile de vârstă 20-29, respectiv 30-39 de ani: 

  • Numar decese 0 - 9 ani: 15;
  • Numar decese 10 - 19 ani: 18;
  • Numar decese 20 - 29 ani: 122;
  • Numar decese 30 - 39 ani: 465.

Comentarii Facebook