Răzvan Cherecheș ne spune cât timp durează imunitatea după vaccinarea împotriva COVID-19


Cât timp durează imunitatea după vaccinarea împotriva COVID-19? Răspunsul vine de la Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății. 

Mulți români se întreabă cât durează imunizarea în urma vaccinării cu unul dintre serurile anti-COVID-19. Răzvan Chrecheș, are un răspuns la această întrebare, însă nu unul exact. Din pricina faptul că nu a trecut mult timp de când s-au vaccinat primii oameni împotriva COVID-19, nimeni nu poate știi încă durata imunizării.

Un răspuns sigur este că durează până în 8 luni de la vaccinare sau chiar de la vindecarea de COVID-19. Totuși, trebuie să mai treacă timp pentru ca oamenii de știință să ne poată spune din ce moment, o persoană vaccinată nu mai este protejată de serul administrat.

Nu știm exact cât durează imunitatea. Știm până în acest moment că imunitatea durează mai mult de 8 luni. La 8 luni de la vaccinarea sau de la vindecarea de la infecție, imunitatea continuă să fie stabilă în timp și rezistentă. Deci 8 luni și numărăm mai departe” a spus Răzvan Cherecheș. 


Comentarii Facebook