Sambata 23 Septembrie

Rafila, Streinu-Cercel și Nelu Tătaru, întâlnire cu directorii OMS Europa: „Avem nevoie de solidaritate, nu numai politică, ci și a oamenilor"


Opoziţia şi puterea îşi dau mâna pentru a trece de pandemie. Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Nelu Tataru și reprezentanții OMS fac în scurt timp un anunţ extrem de important despre măsurile care trebuie luate pentru a opri infectările.

Alexandru Rafila, deputat PSD, a explicat în exclusivitate, la Antena 3, la ce se pot aștepta românii după recomandările OMS Europa pentru combaterea valului patru de infectări cu COVID-19 în România.

E vorba despre o vizită unei delegații la nivel înalt, din partea Biroului Regional OMS pentru Europa, care cuprinde trei directori: directorul pentru situații de urgență, directorul executiv și directorul programului de vaccinare al OMS Europa. Dânșii vor veni împreună cu doamna care se află de 2-3 săptămâni în România, și care a făcut evaluări, inclusiv pe teren, ale situației.

Vor veni cu câteva recomandări. Rămâne să ascultăm recomandările lor, să le discutăm împreună cu comisiile de sănătate.

Avem nevoie de solidaritate, și nu numai de solidaritatea politică este vorba, ci și de a oamenilor, a societății. Numărul acesta enorm de decese care se înregistrează în aceste zile trebuie rapid scăzut.

Nu știu neapărat dacă o să fie nevoie iar să discutăm de legi. Important este să transmitem un mesaj care să mobilizeze lumea să ne ajute să trecem peste această perioada dificilă", a precizat acesta.

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel au propus un certificat verde temporar, la 10 zile de la prima doză

Specialiștii în sănătate, Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, au participat săptămâna trecută, în calitate de experți, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluții imediate la criza sanitară, care a avut loc la sediul Guvernului.

Invitația a fost făcută de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă. La discuții au mai participat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

În cadrul întâlnirii au fost enunțate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală.

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook