Profesorul Leon Dănăilă a vorbit despre dieta ideală: ”Dacă mâncați numai legume, n-o să trăiți prea mult”


Profesorul Leon Dănăilă a explicat cât de importantă este mâncarea pentru o viață sănătoasă. 

Eu am publicat, eu am studiat. Să știți că tot ce spun nu este așa întâmplător, nu e din amintirile mele. Am studiat multe cercetări făcute de oameni din Apus asupra felului cum trebuie să comporte individul respectiv pentru a-și duce o viață sănătoasă, dar și productivă.

Mulți mă întreabă «Dumneata ce mănânci de-ai ajuns așa?». Să știți că nu este suficientă mâncarea. Sunt niște regimuri alimentare care sunt foarte benefice: regimul mediteranean, regimul Okinawa, regimul japonez, regimul împotriva hipertensiunii arteriale, regimul portofoliu în caz de diabet. Sunt niște regimuri bine fixate. Regimul occidental este cel mai prost și este cel mai răspândit, adică cu fast-food-urile astea pe care le găsești la orice pas”, a explicat medicul neurochirurg, la ALTCEVA.

Dar mâncarea din fast-food nu este benefică pentru organism și pentru creier. A fost un concurs acum un an de zile și pe primul loc a ieșit regimul mediteranean. Și viața lor este localizată în jurul Mediteranei, au posibilitatea să mănânce fructe de mare, legume, fructe. Au două sezoane. Și regimul din Okinawa, la fel. Pot să mănânce legume tot în decursul anului”, a mai explicat medicul.

Din cauza faptului că foarte mult mercur s-a răspândit în apele din oceane și în apele curgătoare și poate să ducă la apariția hidrargirismului, boala provocată de acest mercur. În general, carnea de pește este foarte recomandată, a fructelor de mare, a legumelor. Să știți că dacă mâncați numai legume și fructe, nu rezolvați problema și n-o să puteți să trăi prea mult. Trebuie și puțină carne. În carne se găsește vitamina B-12 care este foarte benefică pentru creier, dar nu trebuie de făcut exces”, a încheiat acesta.

Comentarii Facebook