A fost realizat primul transplant de ochi din istorie! Operația a implicat o echipă de 140 de cadre medicale


Medicii americani au anunțat că au efectuat primul transplant de glob ocular. Operația a durat 21 de ore, iar în procedură a fost implicată o echipă medicală formată din 140 de persoane. 

Procedura a fost realizată la sfârşitul lunii mai de o echipă de la spitalul universitar newyorkez NYU Langone Health.

Medicii au subliniat că  la aproape 6 luni de la operaţie, ochiul pacientului continuă să prezinte semne ale unei sănătăţii foarte bune.

Pacientul beneficiar, Aaron James este un veteran militar de 46 de ani din Arkansas, care a supraviețuit unui accident electric de înaltă tensiune la muncă, care i-a distrus partea stângă a feței, nasul, gura și ochiul stâng, informează reuters.com.

În prezent, ochiul transplantat nu comunică cu creierul prin nervul optic, având rol estetic în principal, însă doctorii spun că această operație a deschis poarta spre un progres incredibil. 

Specialiştii americani spun că dacă transplantul de ochi se dovedeşte a avea succes în restaurarea oricărei forme de funcţie nervoasă sau a semnalelor vizuale, acest lucru ar fi un progres extraordinar în medicină pentru pacienţii care au suferit pierderea ochiului din cauza unui traumatism sau a cancerului.


Comentarii Facebook