Duminica 28 Aprilie

Primarul din Gilău, Gelu Topan, acuzat că batjocorește un bolnav dependent de dializă - VIDEO


Primarul din comuna Gilău, Gelu Topan, este acuzat că își bate joc de un pacient diagnosticat cu insuficiență renală cronică, căruia i-a spus că nu sunt bani pentru un asistent personal. 

Am făcut cerere în 24 octombrie 2022 și mi-au zis atunci că nu sunt bani pentru a i se aproba un asistent personal”, a spus Gabriel Teușdea. 

Deputatul Emanuel Ungureanu, care a prezentat public cazul acestui om l-a făcut mincinos pe primarul Topan. ”Primarul Topan minte când spune că nu are bani. De fapt nu vrea să îi ajute nici pe pacienți cu diabet, cu insuficiență renală foarte gravă”, a spus deputatul, care a prezentat excedentul financiar al comunei (n.red. bani necheltuiți).

pacient.png

Foto: Pacientul Gabriel Teușdea

Pacientul a fost diagnosticat cu insuficiență renală acum 2 ani și face dializă. ”Stau 4 ore și 10 minute la o ședință de dializă. Vine o mașină de 3 ori pe săptămână mă duc, de la ora 6.00 până la ora 13.00 sunt prins cu această procedură medicală”, a explicat Teușdea Gabriel. 

Plângere pe numele primarului Gelu Topan pentru abuz în serviciu

Primarul din Gilău, Gelu Topan, a candidat pe listele PNL și este susținut de domnul Daniel Buda, europarlamentar, șeful PNL Cluj, a a cuzat Ungureanu.

Domnul Buda care îl susține pe Topan este un fel de jurist care ar fi trebuit să știe că Legea 448/2006 este o lege care protejează drepturile persoanelor cu handicap grav ce au dreptul LEGAL și MORAL la un asistent personal, pe baza certificatului de încadrare în handicap grav cu asistent personal.

Omul lui Buda de la primăria Gilău a încălcat și prevederile Ordonanței de Urgență 57/2019.

Primarul Topan de la PNL a comis infracțiunea de ABUZ ÎN SERVICIU în formă continuată pentru că i-a refuzat dreptul unui pacient dependent de dializă, cu diabet și insuficiență renală cronică dreptul la un asistent personal. Știți de când comite acest abuz primarul PNL Topan (Foto), de 1 AN!

1_3_217501_1622213230_01042_fav.jpg

Voi sesiza autoritățile statului cu privire la comiterea acestor abuzuri comise de primarul Topan, consiliat de avocatul Călin Tuluc, un penelist care are contracte de consultanță juridică cu mai mulți primari din județul Cluj.

Pe lângă domnul Teușdea Gabriel, în aceeași comună, mai este batjocorită o doamnă care suferă de afecțiuni grave și la care același primar Topan îi refuză ajutorul cu toate că biata bolnavă este îngrijită la pat!”, a mai spus deputatul.

Comentarii Facebook