Duminica 28 Aprilie

O descoperire recentă a cercetătorilor internaționali ar putea revoluționa tratamentul cancerului la sân


Cercetători din cadrul departamentelor de chimie și biochimie ale universității Liverpool au colaborat cu cercetători de la facultatea de medicină din Nanjing, China pentru a dezvolta un compus care are potențialul de a opri răspândirea cancerului la sân.

Oamenii de știință au descoperit astfel o posibilă modalitate pentru a bloca proteinele produse de un pacient cu cancer care determină răspândirea lui. Cercetătorii speră să poată opri prin această metodă procesul de metastază. 

Folosind descoperirile precedente au descoperit că anumite proteine sunt implicate în special în răspândirea cancerului. O astfel de proteină este și cea denumită S100A4 pe care au studiat-o, obținând mai apoi o substanță chimică pe care au testat-o împotriva unui tip de cancer care se răspândește extrem de rapid și este considerat incurabil, informează News.ro.

Aceștia au testat compusul pe șoareci și au observat că încetinește răspândirea cancerului, poate fi folosit în doze foarte mici și nu are efecte secundare toxice, spre deosebire de chimioterapie.

„Este o realizare importantă în cercetarea noastră. Sperăm acum să facem următorii paşi şi să repetăm acest studiu pe un grup mare de animale cu cancere metastatice similare, astfel încât eficacitatea şi stabilitatea compuşilor să poată fi investigate în detaliu şi, dacă este necesar, îmbunătăţite prin proiectare şi sinteze suplimentare, înainte de orice teste clinice”, a declarat dr. Gemma Nixon, conferenţiar principal la departamentul de chimie medicală al universităţii din Liverpool.


Comentarii Facebook