Prepară singur o shaorma sănătoasă. Ce ingrediente trebuie să conţină

 

Shaorma este grea la stomac, dar dacă este preparată cu ingrediente special alese poate fi chiar sănătoasă.

 

Pentru shaorma ai nevoie de lipie, iar cel mai bine e să o prepari singur. O lipie sănătoasă este făcută dintr-o cană de făină de grâu integrală, o treime de cană cu apă, un sfert de linguriță de sare, puțin ulei.

 

Pentru cei care preferă carnea pot folosi carne macră, făcută pe grătar, iar sosurile să fie cât mai naturale. De asemenea, carnea poate fi înlocuită cu ciuperci pleurotus.

 

Sosurile pot fi și ele schimbate. În loc de maioneză clasică de usturoi, folosește maioneză de avocado. Ai nevoie de un fruct de avocado, 1 linguriță de muștar, ulei și zeamă de lămâie. Se poate pune și un praf de sare, de preferat fără iod. Toate ingredientele se pot pasa la blender manual sau se pot amesteca bine cu o lingură de lemn. Rapid, gustos și sănătos, scrie clicksanatate.ro.

 

Varza se taie mărunt, se pun în plus și pătrunjel și mărar tocate mărunt. Merg excelent cu carne și cu sosurile sănătoase. Mai ai nevoie de castraveți murați și câțiva cartofi, de preferat făcuți la cuptor, fără să fie prăjiți în ulei. Se taie 2 cartofi în felii mai mari, se stropesc cu puțin ulei de măsline, se presară sare, piper și puțin cimbru și se lasă la cuptor.

 

Acum, se ia o lipie și se umple cu carne sau ciuperci, se pun cartofi, varza, verdețurile tocate mărunt, castraveți murați și sosurile absolut delicioase. Cine vrea mai mult usturoi, acesta se poate zdrobi direct în lipie. Sănătoasă și foarte gustoasă, o shaorma care nu dă dureri de stomac. Varianta picantă se obține ușor, tocând un ardei iute crud sau murat direct în sosul de roșii.

Comentarii Facebook