Persoanele neasigurate ar putea beneficia de servicii medicale gratuite şi la medicii de familie. Ministerul Sănătății anunță un nou proiect


Schimbare în sistemul de sănătate! Persoanele neasigurate din România ar putea beneficia de servicii medicale gratuite şi la medicii de familie, nu doar în sistemul de urgenţă. Ar fi vorba despre consultaţii, analize şi investigaţii minime, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii. 

Cei mai mulţi medici de familie nu sunt însă de acord cu modificările.  

Persoanele neasigurate vor trebui să se reînscrie pe lista medicilor de familie. Apoi vor putea accesa o serie de servicii medicale gratuite. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că aceste modificări ar trebui să degreveze serviciile de urgenţe şi spitalele, scrie Observator.

Este evidentă necesitatea pentru a face o politică de reducere a acestor tipuri de îmbolnăviri, să cunoaştem starea de sănătate mai din timp pentru a preveni după aceea cheltuieli ulterioare şi suferinţe ulterioare.”, explică Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

CAS estimează că 2 milioane de români neasiguraţi vor beneficia de consultaţii şi investigaţii gratuite iar costurile s-ar putea ridica la 100 de milioane de lei pe an. 

Comentarii Facebook