Joi 7 Iulie

Pastilele de iod ajung în farmacii și se distribuie doar cu rețetă și pe bază de semnătură. Statul interzice orice reclamă


Pastilele de iod vor ajunge în farmaciile din toată țara și vor fi distribuite doar pe baza unei rețete eliberate de medicul de familie și cu semnătura pacientului, se arată într-un proiect de ordin publicat de Ministerul Sănătății. 

Iodura de potasiu 65 mg care trebuie luată în primele 6 ore după un incident nuclear va fi distribuită în farmaciile din toată țara și eliberată apoi gratuity populației, pe baza unei rețete eliberate de medicul de familie, arată un proiect de ordin publicat de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății distribuie populației medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, în scop preventiv, prin intermediul farmaciilor cu circuit deschis. Lista farmaciilor cu circuit deschis care distribuie medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate se publică pe pagina web a Ministerului Sănătății”, a anunțat instituția. 

Potrivit ministerului, „Medicul de familie, începând cu prima consultație acordată, inclusiv pentru consultațiile programate, eliberează, ca măsură strict preventivă, prescripția medicală pentru ridicarea din farmacia comunitară a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate pentru pacient, dacă acesta este eligibil”.

Pentru pacientul minor aflat în evidența proprie, medicul de familie eliberează reprezentantului legal al acestuia, prescripția medicală pe numele pacientului minor. După eliberarea prescripției medicale, medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate se ridică din farmaciile din lista prevăzută la art.1”.

Ridicarea iodurii de potasiu se face doar cu rețetă și pe bază de semnătură

La ridicarea din farmacie, persoanele semnează Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul ordin. Acordul semnat se păstrează în farmacie împreună cu formularul original al prescripției medicale emisă de medicul de familie”, mai transmite ministerul. 


Comentarii Facebook