Obezitatea ar putea fi recunoscută ca afecţiune cronică. Mai mult de 4 milioane de români suferă de boala secolului 21


Obezitatea ar putea fi recunoscută ca boală cronică în țara noastră. Este solicitarea făcută de cele mai importante societăți medicale cu competențe în domeniu, dar și de asociațiile de pacienți. Iar datele pe care se bazează sunt cele mai sumbre de până acum. 

De ani de zile obezitatea afectează tot mai mulţi oameni, iar în pandemie a înregistrat o evoluţie galopantă, spun medicii. La nivel mondial sunt 800 de milioane de oameni care trăiesc cu obezitate, iar la copii se estimează că va creşte cu 60% până în 2030.

În România, peste patru milioane de oameni suferă de obezitate 

Şi nici în ţara noastră datele nu arată bine: vorbim de un procent de 31.4% din populaţie care suferă de obezitate,  adică peste 4 milioane de persoane. Asta în timp ce, altă treime dintre români sunt supraponderali.

În următorii 8 ani, specialiştii cred că vom avea aproape 500 de mii de copii afectaţi de obezitate.  Şi mai grav este că oamenii nu sunt conştienţi sau nu recunosc că au o problemă, mai spun medicii. Doar 1 din 4 români din mediul urban care se confruntă cu obezitatea sunt conştienţi de acest lucru.

Tocmai de aceea, problema ar trebui privită ca o boală cronică şi abordată ca atare. Asta înseamnă campanii de prevenţie, informare şi conştientizare şi un efort comun de combatere a acestui fenomen care la nivel global va ajunge să coste omenirea peste 1 trilion de dolari până în 2025, notează observatornews.ro


Comentarii Facebook