Oxford: Pastila anti-COVID ar fi mai eficientă decât vaccinul


  • Vaccinurile intramusculare nu sunt cel mai bun mod de protecție împotriva virusurilor respiratorii
  • Pastilele vor avea nevoie de timp pentru a fi dezvoltate
  • Pastilele și spray-ul nazal ar fi mult mai eficiente decât vaccinul în fata COVID-19

O cercetătoarea de la Universitatea din Oxford afirmă că, pe viitor, vaccinurile anti-COVID ar putea fi administrate sub formă de pilulă. Sarah Gilbert, specialist în cadrul departamentului de vaccinologie, spune că administrarea vaccinurilor sub formă de spray-uri nazale sau pilule ar avea multiple beneficii.

După cum știți, toate vaccinurile au fost administrate în acest moment ca injecții intramusculare și nu este neapărat cel mai bun mod de a oferi protecție împotriva unei infecții cu virus respirator. Avem vaccinuri antigripale administrate prin spray nazal și aceasta ar putea fi o abordare foarte bună în viitor pentru a utiliza vaccinuri împotriva coronavirusurilor”, a afirmat Sarah Gilbert, conform presei britanice.

Totuși, va fi nevoie de timp pentru ca vaccinurile să fie dezvoltate sub această formă.

Ambele abordări, pe care începem să le evaluăm, vor avea nevoie de timp pentru a fi dezvoltate. Vor trebui testate pentru siguranță și apoi și pentru eficacitate. Răspunsurile imune care vor fi generate de ambele abordări vor fi puțin diferite de ceea ce obținem de la o injecție intramusculară, dar ar putea avea avantaje mari”, a mai spus cercetătoarea.


Comentarii Facebook