OMS, despre vaccinarea copiilor împotriva COVID-19: „Nu este o prioritate”. Valeriu Gheorghiță nu este de acord


Anunț important făcut de reprezentanții OMS despre vaccinarea copiilor. De ce spun aceștia că nu este o prioritate?

Vaccinarea copiilor nu ar trebui să fie prioritară

Campaniile de vaccinare din mai multe țări au ajuns într-o nouă etapă: imunizarea copiilor. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au anunțat că imunizarea minorilor nu ar trebui să fie o prioritate, în condițiile în care datele arată că, de la debutul pandemiei, doar 13% din cei infectați cu SARS-CoV-2 au fost copii, iar cei mai mulți dintre aceștia nu au dezvoltat o formă severă a bolii.

Dr. Kate O’Brien a subliniat că elevii se pot întoarce în siguranță în sălile de clasă, dacă cei din jurul lor și care sunt expuși riscului de îmbolnăvire sunt vaccinați.

Cei mici se pot întoarce în siguranță la școală dacă ce facem este să imunizăm pe cei care sunt în jurul lor și care sunt expuși riscului”, a spus dr. Kate O’Brien, reprezentant OMS, despre vaccinarea copiilor.

5.100 copii cu vârsta între 12 și 15 ani, vaccinați anti-COVID-19 în România

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare și tată a doi copii, a mărturisit că nu își poate explica decizia părinților care refuză să își vaccineze copiii, putând să prevină, astfel, apariția unor boli infecțioase. Mai mult, medicul a explicat de ce este atât de importantă vaccinarea anti-COVID a copiilor, chiar dacă nu sunt incluși în categoria celor care dezvoltă forme severe ale bolii.

Este foarte greu să vorbești despre copii în termeni simpli, pentru că ei reprezintă viitorul nostru și ei, la rândul lor, așteaptă de la noi lucruri mărețe, ei se uită la noi ca la Dumnezeu și tocmai de aceea responsabilitatea noastră pentru deciziile noastre, ca adulți, este foarte mare. Tocmai de aceea îmi este greu să-mi explic cum putem să nu prevenim anumite boli infecțioase care sunt prevenibile prin vaccinare, să avem încă decese din cauza rujeolei și vă dau exemplul ultimilor ani: în cadrul epidemiei de rujeolă au fost peste 20 de mii de copii care au fost infectați, peste 64 de decese, toate apărute la copiii nevaccinați.

Este inadmisibil ca în anul 2021 să avem acces la servicii medicale și să nu putem să le accesăm. Tocmai de aceea cred că datoria noastră de acum înainte este una extrem de importantă, pe de altă parte, prin a furniza toate informațiile de care părinții, aparținătorii au nevoie să înțeleagă beneficiile unui sistem de prevenție, beneficiile și importanța vaccinării în general”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai precizat că, în 72 de ore, s-au vaccinat peste 5.100 copii cu vârsta între 12 și 15 ani, iar de la începutul campaniei de vaccinare până în acest moment au fost vaccinați peste 114.000 de adolescenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani.

Cred că este un mesaj puternic, un semnal puternic pe care generația tânără îl dă, pentru că indiferent cum am vedea lucrurile și din ce perspective ne-am uita, copiii reprezintă viitorul nostru. De aceea este foarte important să decidem corect, informat pentru copiii noștri”, a mai afirmat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.


Comentarii Facebook