Olanda suspendă zborurile dinspre Marea Britanie din cauza noii tulpini Covid-19, mai contagioasă și mai greu de detectat


Olandezii au suspendat zborurile spre Anglia după ce s-a depistat un caz de contaminare cu noua tulpină de COVID-19, care este mult mai contagioasă și greu de depistat.

Ministerul olandez al sănătăţii ”recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie”.

Despre tulpina din Regatul Unit se crede că se răspândește mai ușor și mai repede, potrivit government.nl. Având în vedere acest lucru, sâmbătă după-amiază, guvernul britanic a anunțat restricții mai dure pentru Londra, sud-estul Angliei și estul Angliei. 

Un nou caz în Olanda, apărut la începutul lunii decembrie, a indicat aceeași tulpină de virus cu cea observată în Marea Britanie. Cazul este încă în cercetare, scrie Digi 24.

Pentru a nu apărea probleme suplimentare, guvernul olandez a decis să ia ca măsură de precauție și să suspende zborurile de pasageri din Marea Britanie.

Comentarii Facebook