Miercuri 24 Aprilie

Octavian Jurma îndeamnă părinții să își vaccineze copiii: „Omicron va lovi în plin școlile în următoarele 2 săptămâni”


Octavian Jurma le recomandă părinților să își vaccineze copiii. Acesta susține că le înțelege temerile, însă și el este părinte și și-a vaccinat copiii, tocmai pentru că a constatat că acesta este cel mai bun lucru pe care putea să îl facă.

Chiar înțeleg reținerea părinților care se tem să își vaccineze copiii și nu va vorbesc că medic ci că părinte.

Am și eu copii și e unul din motivele pentru care am început să investighez pandemia și metodele de combatere a acesteia la fel cum faceți și voi.

Însă atunci când am pus în balanță argumentele pro și contra, balanță s-a înclinat decisiv în favoarea vaccinari. Azi am făcut și boosterul băiatului meu cel mare, fără nici o ezitare. Am o imensă ușurare că de săptămâna viitoare, dacă școală va mai fi deschisă, va merge protejat la maxim în clasa (vaccin + masca FFP2/N95).

Înțeleg și tentația de a amână decizia pentru încă o săptămâna sau încă o luna în speranța că nu va mai fi nevoie de o decizie. Sunt și eu un un adept al principiului lui Murphy: "dacă poți amână ceva pe mâine, amână că poate nu mai trebuie făcut".

Jurma: „Omicron va lovi în plin școlile noastre în următoarele 2 săptămâni”

Pandemia însă nu și-a amânat agenda. Pericolul este acum și Omicron va lovi în plin școlile noastre în următoarele 2 săptămâni, înainte că cei din guvern să apuce să își dea seama ce se întâmplă. Ei aștepta valul Omicron abia la mijlocul lunii, cum credeam și eu că va veni.

Valul 5 a sosit cu 2 săptămâni mai repede. De ce să amânăm vaccinarea în speranța iluzorie că infectarea va fi mai blanda decât vaccinul cu copiii noștri? Știm sigur de la cei pe care valul Omicron i-a lovit deja că nu va fi mai blanda cu copii noștri, va fi mai aspră.

Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig și pot racii, dar îi lăsăm în clase dacă e cald și pot face COVID-19.

Are asta sens? Are sens să îți fie frică de un virus care produce o banală răceală și să ignori un virus care a ținut 500 de copii pe zi spitale și 40 pe zi în AȚI până am închis școlile?

„Nu vreau să îmi reproșez că nu v-am avertizat din timp și suficient”

Poate că acesta va fi ultimul val poate că nu va fi, dar și dacă este ultimul val tot merită să treci prin el potejat de vaccin și nu descoperit în față unui virus despre care știm doar schilodește intern până la 30% din cei pe care nu îi omoară.

Știu că vorbesc în deșert, dar nu vreau să mă uit în urmă și să îmi reproșez că nu v-am avertizat din timp și suficient. Încă nu e prea târziu pentru vaccin.

Așadar înțelege că nu vei avea NICIODATĂ asigurări 100% că vaccinul nu îți va face rău ție sau copilului tău. Pe de altă parte știm 100% sigur că pandemia ne face deja rău și va continuă să ne facă rău până nu o vom opri acceptând și înfruntând riscul, tot așa cum au făcut părinții și bunicii noștri.

Da, știm că vaccinul nu poate învinge pandemia singur, a apărut deja o inițiativă vaccinare-plus, dar nu o vom putea învinge fără vaccin. Pur și simplu prețul măsurilor non-farmaceutice a devenit prea mare.

Dacă tot este inevitabil să ne vaccinăm, mai bine să vedem vaccinarea că pe o investiție în viitor: cu cât face vaccinul mai devreme, cu atât beneficiem mai devreme și mai mult timp de investiția noastră”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.


Comentarii Facebook