Miercuri 28 Septembrie

O nouă politică de vaccinare anti-covid va intra în vigoare în România din luna iulie


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu anunţă că pe data de 1 iulie va intra în vigoare noua politică de imunizare împotriva COVID-19, şi anume vaccinarea doar la medicii de familie, transmite Agerpres.

Prin urmare, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie. Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie”, precizează Andrei Baciu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Peste 9.600 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în săptămâna 11-17 aprilie, iar dintre acestea circa 1.100 au primit prima doză de ser. Numărul total a persoanelor vaccinate a ajuns la 8.124.024.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în săptămâna 11-17 aprilie au fost vaccinate 9.635 de persoane, din care 1.148 cu prima doză. Alte 6.071 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia/doza de rapel.

Comentarii Facebook