Duminica 28 Aprilie

O cunoscută nutriționistă dezvăluie când este, de fapt, momentul ideal pentru desert: ,,Îngrașă mai puțin”


Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic susține că și momentul în care alegem să mâncâm ceva dulce are efecte asupra siluetei.

Nutriționista recomadă să optăm pentru deserturile cremoase și pufoase, acestea având cel mai bun echilibru între satisfacția oferită și calorii. 

,,Pe primul loc în top vom pune înghețata. Nu aia plină de nuci, caramel și sos de ciocolată, ci o înghețată banală de vanilie sau cacao. Ce e bun la înghețată? Faptul că e pufoasă și aerată ne dă impresia că mâncăm mult.

În realitate înghețata este expandată cu aer, volumul e de două ori mai mare decât greutatea, dacă o lăsa să se dezghețe veți vedea că rămâne doar jumătate de cutie.

Este un desert pe bază de lapte din care zahărul se absoarbe lent și are mai puține calorii decât orice prăjitură. Consistența ei cremoasă face bine la creier, stimulează zone speciale responsabile de plăcere… nu e de mirare că cea mai bună înghețată e la fundul cutiei, când a apucat să se dezghețe!”, a declarat Mihaela Bilic.

Medicul recomandă, de asemenea, și celelalte deserturi pe bază de lapte, la care recomandă și adăugarea de scorțișoară.

,,Tot cremos și tot nepericulos pentru siluetă este orice desert pe bază de lapte: orez cu lapte, griș cu lapte, budincă. Lactoza din lapte este un carbohidrat cu absorbție lentă care nu pune în pericol echilibrul glicemiei.

Este adevărat, nu are aceeași putere de îndulcire ca zahărul, însă merită să profităm de gustul dulce natural obținut din amestecul de lapte cu făinoase. Ideal ar fi să nu mai adăugăm zahărul din exterior. Folosiți scorțișoară, aduce o aromă specială și reglează și glicemia.”, a explicat nutriționista. 

Dacă vorbim despre momentul consumării desertului, Mihaela Bilic recomandă ca acesta să fie după mese, niciodată ca gustare, pe stomacul gol.

,,Desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât dacă îl mâncăm pe burta goală. Zahărul dintr-un desert se absoarbe mai rapid și în cantitate mai mare dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge este mai mică.

Evitați să consumați dulciuri înafara meselor, sub formă de gustare, produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă. Deci înghețată să fie, dar nu pe burta goală și nici toată cutia!” a scris Mihaela Bilic pe pagina ei. 

Comentarii Facebook