Miercuri 24 Aprilie

Nu va mai fi raportat bilanțul vaccinărilor anti-COVID începând cu săptămâna viitoare


Datele despre vaccinare împotriva COVID-19 care se raportează zilnic se vor publica pentru ultima dată această săptămână. 

CNCAV a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, bilanţul vaccinărilor împotriva COVID-19 va fi comunicat de către INSP săptămânal. „Începând de luni, 14 martie a.c., datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)”, a transmis, joi, 10 martie, CNCAV.  

Instituţia precizează că această măsură face parte din Planul tranziţiei activităţii de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii

Se vor asigura în continuare operaţiunile logistice şi de depozitare şi se va urmări identificarea celor mai bune soluţii de trecere la Ministerul Sănătăţii a responsabilităţii privind vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19. Astfel, în perioada următoare, se vor derula acţiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual şi al activităţilor nemedicale desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înfiinţare, inclusiv prin preluarea de către instituţiile implicate în continuare a responsabilităţii asigurării operaţiunilor logistice şi de depozitare”, a mai transmis CNCAV. 

Instituţia precizează că acest proces, care se va desfăşura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluţiilor optime, astfel încât vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical. 

Până miercuri,9 martie, seara, în România au fost vaccinate anti-COVID cu o doză 8.114.789 de persoane, 8.077.224 cu două doze, alte şi 2.544.181 de persoane cu doza booster.  

În județul Cluj au fost administrate 866.283 doze de vaccin, 381.551 din prima doză, 326.081 doza a doua și 158.651 doza a treia.


Comentarii Facebook