Nu e de glumă! Secția ATI de la Spitalul de Pneimoftiziologie Cluj e plină: Vin oameni tineri. Mulți se tratează acasă


Secțiile de ATI și Terapie Intensivă intermediară de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca sunt pline. Directorul Spitalului, medicul Vasile Mureșan, a spus că de circa două săptămâni spitalul lucrează la capacitate maximă, în ceea ce privește cazurile de COVID-19.

Avem 5 patru la ATI și 12 la Terapie Intensivă intermediară, unde se face ventilație non-invazivă, cu flux mare de oxigen. Ambele sunt pline tot timpul. 

Problema este că avem pacienți sub 50 de ani la terapie intensivă, fiind diferit față de lunile trecute când majoritatea erau peste 60 de ani. Sunt mulți oameni tineri care ajung să fie intubați și stau câte 3 săptămâni la terapie intensivă. 

Nu știu care să fie explicția pentru acest fenomen: relaxarea cu școlile, cu stațiuni de la munte, dar aceasta este realitatea. Presiunea este foarte mare pe sistemul sanitar. Noi avem 57 de paturi din care cinci sunt la ATI și 12 la Terapie Intensivă cu ventilație non-invazivă”, a precizat dr Vasile Mureșan.

Acesta a recunoscut că sunt mulți pacienți care vin după ce au stat acasă 7 - 8 zile și ajung în stare gravă, fiind aduși cu ambulanțele.  Aceștia se tratează acasă, dar lucrurile scapă de sub control și rapid ajung în stare gravă, la nivel pulmonar.

Managerul Spitalului susține că numai vaccinarea este soluția pentru ținerea sub control a virusului.

Comentarii Facebook