Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt cele mai sănătoase dulciuri pentru creier: ,,Zahărul acesta rafinat este toxic”


Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre cele mai sănătoase alegeri pentru creier atunci când vine vorba de deserturi. Medicul recomandă să vă țineți departe de zahărul rafinat, deoarece este un drog care dă dependență în multe cazuri.

Mai mult acesta susține că pericolul este și mai mare în cazul copiilor care se vor dezobișnui foarte greu de consumul de zahăr dacă au început de mici. 

,,Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul. Zahărul acesta rafinat este un toxic, un drog pentru creier. Mai ales că dă și adicție.  

Dacă cel mic a dat de prăjituri dulci și lucruri însiropate, pline de zaharuri, foarte greu se lasă de ele. Și foarte greu îl ducem spre lucrurile mai apropiate.”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea într-o emisiune de la antena3. 

Acesta recomandă în locul zahărului rafinat miere, zahăr din ștevie sau cel luat din fructe. Mai mult, medicul recomandă și o bucățică de ciocolată neagră ca desert.

,,De exemplu, zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă!  

Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună. 

Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă”, a adăugat medicul. 


Comentarii Facebook