Avortul - Un serviciu medical garantat în România! Vezi în ce condiții ar putea fi această procedură gratuită


Deși la ora actuală întreruperea de sarcină este o procedură medicală legală, mulți medici aleg să refuze femeile care doresc să facă avort, iar în curând, acest serviciu medical ar putea fi garantat. 

Deputații din Comisia pentru Drepturile Omului au votat adoptarea proiectului de lege privind garantarea dreptului la întreruperea de sarcină. Mai mult, proiectul ar obliga cel puțin un spital din fiecare județ să relizeze această procedură medicală în mod gratuit. 

Astfel, femeile vor putea să facă întrerupere de sarcină atât în spitalele de stat, cât și în cele private, dar asta nu e tot, proiectul mai prevede și alte drepturi. Spre exemplu, înființarea unei platforme online, unde fse pot găsi informații despre metodele contraceptive, dar și despre procedura de întrerupere a sarcinii. 

Pe lângă toate acestea, inițiatorii cer și decontarea avortului în cazul în care persoana care solicită această procedură nu a împlinit încă vârsta de 18 ani și ăn cazul în care sarcina a apărut în urma unui viol. 

Deputații din Comisia pentru Drepturile Omului au dat aviz favorabil pentru adoptarea proiectului de lege în Camera Deputaților. 

Comentarii Facebook