Modul în care dormi îţi poate influenţa starea de sănătate! Cum să dormi, ca să te simţi mai bine


Poziţia de somn îţi poate afecta sănătatea! Deși pare lipsit de importanță, modul în care dormi îţi poate influenţa starea de sănătate.

1. Poziţia pe burtă - vei avea o digestie bună, dar această poziţie de somn îţi poate cauza dureri de spate, întrucât nu este susţinută coloana vertebrală.

2. Poziţia fetus - dormind aşa, respiraţia ta va fi restricţionată, poţi sforăi mai des şi ar putea avea de suferit spatele şi gâtul. 

3. Poziţia laterală, cu mâinile pe lângă corp - dormind pe o parte, coloana vertebrală are cel mai bun suport şi se reduc în mare parte durerile de spate şi de gât. 

4. Poziţia pe o parte, cu mâinile pe laterală - asemănătoare cu precedenta, doar că mâinile sunt pe laterală. În acest caz, pot apărea dureri de umeri cauzate de întreruperea circulaţiei sângelui prin presarea nervilor.

5. Poziţia doar pe o parte - dacă dormi pe partea dreaptă, pot apărea arsuri gastrice, iar dacă somnul este pe partea stângă, pui sub stres organe interne precum ficatul, plămânii şi stomacul. 

6. Poziţia pe spate cu mâinile pe lângă corp - aceasta este considerată cea mai bună pentru sănătatea spatelui şi a gâtului. 

7. Poziţia pe spate cu mâinile sus - cunoscută şi ca "steaua de mare", aceasta poziţie este benefică pentru spate şi previne apariţia ridurilor, dar poate apărea refluxul gastric. 

8. Poziţia cu multe perne - poate fi benefică. Dacă dormi pe spate îţi poţi pune o pernă sub arcul coloanei vertebrale, cei care dorm pe o parte, pot pune o pernă între genunchi, iar cei care dorm pe burtă se pot ajuta de o perne sub şolduri pentru o relaxare totală, potrivit Antena 3 CNN. 

Comentarii Facebook