Rafila, noi promisiuni deșarte: „Anul viitor vom avea proiectele detaliate ale celor trei spitale regionale din Cluj, Iași și Craiova”


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, sâmbătă seară, că anul viitor vor fi finalizate proiectele celor trei spitale regionale care vor fi construite cu bani de la PNRR la Cluj-Napoca, Iași şi Craiova. Cele trei spitale vor avea şi centre de pregătire pentru tinerii medici.

Alexandru Rafila a subliniat, sâmbătă seară, la TVR Info, că cele trei spitale regionale aveau doar studiul de fezabilitate când el a ajuns la Ministerul Sănătăţii.

Cele trei spitale regionale, când am ajuns noi la Ministerul Sănătăţii, nu aveau decât studiile de fezabilitate. Am reuşit să semnăm contractele de proiectare, deci se face proiectul. Prima dată la Iaşi, ulterior la Cluj şi oarecum recent la Craiova. Proiectele se vor finaliza anul viitor. Deci anul viitor nu vom avea numai studiu de fezabilitate, vom avea proiectele detaliate ale acestor spitale şi vom începe procedura de achiziţie a lucrărilor de construire efectivă a acestor spitale care trebuie să fie gata până în anul 2027, probabil în a doua jumătate a anului 2027”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a explicat că cele trei spitale „vor fi mai complexe” şi vor avea o serie de facilităţi nu numai pentru pacienţi.

Vor fi spitale mai complexe, scumpe, dar de care este nevoie, pentru că ele nu oferă numai facilităţi de tratament pentru pacienţi, sunt şi centre de pregătire pentru tinerii medici, au facilităţi care permit aceste lucruri, în cele trei locaţii de care spuneam”, a declarat Alexandru Rafila, citat de News.ro.

Comentarii Facebook