Miercuri 6 Iulie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Sub 4% din populație are anticorpi COVID-19. Avem o imunizare mică


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus la Europa FM că numai 3,87% din cele aproape 7.832 de probe recoltate de la persoane care s-au vindecat de COVID-19 au anticorpi, iar la nivel național, 6% din populație a fost imunizată după infectarea cu virus.

Informarea îmi spune că s-au raportat de către DSP-uri recoltarea serurilor reziduale în număr de 12.901. Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate la nivelul INSP 7.832, care doar 303 fiind pozitive, dând o rată de imunizare de 3,87%.

Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică.

Avem studii în desfășurare care ne arată că o parte din subiecți pot face anticorpi într-un titlu mare, alții într-un titlu mic, iar alții nu fac anticorpi deloc la trecerea prin boală”, a declarat ministrul.

Acesta a spus și cât vor costa testările până în ianuarie 2021. ”Facem calcule pentru a putea recupera acești bani pe proiecte europene, iar la nivelul Ministerului Sănătății doar calculele noastre și evaluările noastre pe testare până la sfârșitul anului, inclusiv luna ianuarie de anul viitor, ar include 178 de milioane de euro doar testările” a precizat acesta.

Comentarii Facebook