Miercuri 22 Septembrie

Ministrul Sănătăţii, despre noi restricţii. Ce avantaje au persoanele vaccinate


Ministrul Sănătăţii vorbeşte despre restricţiile care ar putea fi impuse în următoarea perioadă în România, în condiţiile creşterii numărului de infectări cu COVID-19. Ioana Mihăilă dă asigurări că noile măsuri care se vor impune, nu îi vor afecta şi pe cei care sunt deja vaccinaţi cu ambele doze. 

Potrivit specialiştilor, România va intra în valul 4 al pandemiei cu COVID-19 şi sunt aşteptate restricţii pentru cei nevaccinaţi.

Restricţiile se vor referi strict la persoanele nevaccinate. În rest, atâta vreme cât cifrele de incidenţă sunt optimiste şi arată că încă ne menţinem la numere reduse, măsurile de relaxare pentru persoanele vaccinate pot să continue, dar dacă se impun restricţii, vor fi impuse doar pentru persoanele nevaccinate”, a declarat Ioana Mihăilă, conform Antena 3.

Restricții impuse în funcție de cifre

În acest moment este un lucru în noua hotărâre CNSU şi veţi vedea atunci când ea va fi publicată, cum vom merge mai departe începând cu luna august, dar în principiu măsurile, fie că sunt de restricţie, fie că sunt de relaxare, vor fi luate în funcţie de incidență, în funcţie de cifre, urmând  ulterior să reglementăm măsuri specifice legate de existenţa sau nu a vaccinului pentru persoanele care vor fi obiectul reglementării”, a adăugat Ioana Mihăilă.

Cei vaccinați ar trebui să-și încurajeze cunoscuții să meargă la vaccin:

În momentul acesta dacă suntem vaccinaţi putem face două lucruri. Unul este să ne vedem mai departe de concediu şi de viaţa personală şi să ne relaxăm de-a binelea, pentru că suntem obosiţi după un an şi jumătate de pandemie. Şi al doilea este să vorbim de un prieten care este nevaccinat, sau cu un părinte şi să îl îndemnăm să se vaccineze arătându-i exemplul personal.


Comentarii Facebook