Ministerul de Interne și Alianța universitară G6-UMF Cluj, interesate să preia Spitalul CFR Cluj


Ministerul Transporturilor anunță că de preluarea Spitalului CFR Cluj s-au arătat interesate Ministerul de Interne și Alianță UMF G6, formată din cele șase universități de medicină din România.

La finalul anului trecut, angajații Spitalului CFR Cluj au fost informați că unitatea sanitară are probleme financiar și ar putea să se închidă. Informarea a fost făcută de liderul de sindicat din Spital și a stârnit panică în rândul angajaților. 

Vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu, a întrebat Ministerul Transporturilor ce vrea să facă cu acest spital. 

Ministrul Sorin Grindeanu a spus că Spitalul are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar primește și bani de la Ministerul Transporturilor. În 2022, vorbim despre suma de 1.688.000 lei, din care până la finele anului s-a utilizat suma de 1.536.311 lei.

La data de 31 decembrie 2022, Spitalul CFR Cluj avea următoarele datorii:

- sub 30 de zile: 940.211 lei

- peste 30 de zile: 1.027.371 lei

- peste 90 de zile: 0 lei

- peste 120 de zile: 17.659 lei

Subliniem că la data prezentei nu există pe circuit niciun proiect de act normativ privind desființarea Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca. În situația în care se va decide asupra oportunității desființării/transferului unității sanitare, cu siguranță se va preciza în actul care va reglementa acest lucru și ce se va întâmpla cu personalul medical și auxiliar al unității medicale. 

În ceea ce privește posibilitatea preluării Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca în administrarea S.R.I., Ministerului Apărării Naționale, Consiliului Județean Cluj, precizăm că au existat solicitări în acest sens din partea Asociației Alianța universitară G6-UMF ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și a Ministerului Afacerilor Interne”, precizează Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în răspuns.

Surse bine informate au confirmat pentru Știri de Cluj, la finalul lunii decembrie 2022, după ședința de sindicat, că sunt probleme, pentru că Ministerul Transporturilor nu mai dorește să finanțeze aceste spitale, care în trecut deserveau angajații din sistemul căilor ferate. 

De altfel, ministrul Transporturilor a precizat în răspunsul citat mai sus că a primit oferte de preluare și pentru restul spitalelor CFR din țară. De ce s-ar face aceste oferte de preluate a imobilelor, dacă nu ar exista informația între instituțiile publice interesate că aceste lucru este posibil și se dorește realizarea lui.

Capture.PNG

Comentarii Facebook