Mihaela Bilic avertizează că un aliment consumat de mulți la micul dejun este o adevărată bombă calorică: ,,Este departe de a fi un produs dietetic”


 Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic susține că granola, un sortiment de cereale foarte popular pentru micul dejun, este o adevărată amenințare pentru siluetă. Deși granola are o multitudine de beneficii pentru sănătate, fiind îmbogățită cu fructe uscate și nuci, trebuie să fim extremi de atenți la calorii, avertizează medicul.

,,Granola = fulgi de cereale+ zahăr+ grăsime

Când vine vorba despre cerealele de mic dejun, țineți cont că este o mare diferență între Granola și fulgii de porumb/ovăz. În funcție de producător și de sortimentul ales, numărul de calorii poate varia de la simplu la dublu datorită conținutului de fructe uscate, zahăr și grăsime.

Ce este Granola? Cereale amestecate cu zahăr și ulei, care sunt rumenite la cuptor. Spre deosebire de fulgii de cereale simpli, care se obțin prin expandare cu căldură, în Granola avem în medie 8 g de grăsime și 10 g de zahăr adăugat. Există și variante “îmbogățite” cu oleaginoase (nuci, migdale semințe) sau fructe uscate, deci nu vă mirați dacă conținutul caloric depășește 400 cal/100g”, a explicat nutriționista. 

De asemenea, pe lângă ingrediente, trebuie să fim foarte atenți la cantitatea de granola consumată, informează Mihaela Bilic. 

,,Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv și de textura crocantă, Granola este mai degrabă o prăjitură decât un produs făinos. Și la dimensiunea porției ne putem păcăli ușor, Granola este mai grea și mai densă față de fulgii de porumb/ovăz, deci aceeași porție corectă de 50 g va părea mai mică.

Deși Granola este percepută ca o variantă sănătoasă pentru un mic dejun echilibrat, eu vă recomand să fiți vigilenți și să citiți cu atenție eticheta, este departe de a fi un produs dietetic”, a transmis Mihaela Bilic. 


Comentarii Facebook