Medicul Mircea Beuran, avertisment despre alimentele care pot dezvolta cancerul: „Peste 50-60% dintre produsele din magazin sunt toxice”


Mircea Beuran a lansat un avertisment care îi vizează pe toți românii. Nu este niciun secret faptul că alimentele din comerț nu sunt la fel de sănătoase și sigure ca altădată. Tot mai mulți specialiști atrag atenția către problema alimentației zilnice.

Doctorul Mircea Beuran a vorbit joi seara, în cadrul unei emisiuni România TV, despre alimentele care se găsesc prin supermarketuri, cum că mai mult de jumătate dintre ele sunt toxice. Profesorul recomandă consumul de fructe și legume proaspete, carne de pasăre sau pește, dar și combinarea acestei alimentații cu mișcare.

Avertismentul lui Mircea Beuran pentru români

„Tipul de alimentație de acum 30-40 de ani era mutat în gradina omului sau în instituții care era controlat foarte bine. Înainte, nimeni nu căuta să forțeze natura să se dezvolte, așa cum vedem acum. Partea aceasta industrială nu face decât să se forțeze să se dezvolte.

În zilele noastre, peste 50-60% dintre produse sunt chimizate. După ce aceste produse sunt prelucrate industrial, le găsim în galantar săptămâni sau luni de zile. Dacă mai adăugăm și consumul de alcool, mai mult de un pahar sau două la o masă, acest lucru modifică funcțiile interne ale corpului.

Ce este pe masă acum, în magazin, în raport de volum, aproape tot este toxic. Cancerul nu apare de pe azi, pe mâine, după ce ai mâncat ceva procesat, efectele adverse apar peste zece, douăzeci de ani. De principiu, trebuie mâncate alimente proaspete, fructe și legume bio, de preferat, carne de pasăre sau pește. Cei care mănâncă des carne tânără de miel pot dezvolta gută. Însă, degeaba mâncăm sănătos, dacă nu facem mișcare cel puțin jumătate de oră”, a declarat Mircea Beuran, la România TV.

Medicul a dezvăluit și care este stilul său de viață. Acesta nu are mai mult de două mese pe zi, dintre care una din ele este doar pe bază de fructe proaspete, pe care le dezinfectează singur. „Eu nu mănânc mult, maxim de două ori pe zi. O masă este numai din fructe, eu mi le pregătesc, le las să le dizolve în soluție de bicarbonat. A doua masă este din două feluri, primul ciorbă sau supă. Fenomenul de îmbătrânire este unul de deshidratare, de aceea, cu cât înaintăm în vârstă, trebuie să hidratăm mai mult”, a mai precizat doctorul.

Comentarii Facebook