Miercuri 24 Aprilie

Medic clujean, ales în conducerea Organizaţiei Mondiale de Gastroenterologie, elita acestei specialități medicale


Medicul Dan L. Dumitrașcu, profesor la UMF ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, face parte din decembrie 2021 din conducerea Organizaţiei Mondiale de Gastroenterologie (OMG).

Dumitrașcu face parte din echipa profesorului Guilherme Macedo, din Portugalia, noul președinte al organizaţiei, iar mandatul este până în 2023.

Organizaţia Mondială de Gastroenterologie a fost fondată în 1958, la iniţiativa profesorului american Henry L. Bockus (1894-1982), având în componenţă peste 100 de societăţi naţionale de gastroenterologie și 4 asociații regionale de gastroenterologie, reprezentând peste 50.000 de membri individuali, scrie sanatateinfo.ro.

Activitățile sale includ inițiative educaționale, cum ar fi centre de formare, ateliere de formare a formatorilor, campanii de conștientizare a publicului, cum ar fi Ziua Mondială a Sănătății Digestive și Orientări Globale care se succed, oferind soluții viabile care sunt adaptabile la diferite niveluri de resurse din întreaga lume, precum și un Congres Mondial de Gastroenterologie, cu o perioadă de patru ani.

Cine este medicul Dan L. Dumitrașcu?

Prof. dr. Dan L. Dumitrascu este membru titular al Academiei de Științe Medicale, Chairman al Comitetului Societăţilor Naţionale al Uniunii Europene de Gastroenterologie, Preşedinte EAGEN, Preşedinte de onoare al Societăţii Române de Neurogastroenterologie, Preşedinte al Societăţii de Medicină Biopsihosocială din România;

În ultimii ani a îndeplinit şi funcţiile preşedinte al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie, de Chairman International Liaison Committee al Rome Foundation, de vicepreşedinte al European Society of Clinical Investigations, de prorector etc.

Este medic primar interne şi gastroenterologie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Clinica Medicala II, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” .

Comentarii Facebook